Der er køer og hortensia overalt

Køer og hortensia

Hvis du holder mere af lokal kolorit, hyggelige byer, spændende mad, storslået natur og vandreture end af diskoteker og strandstole, så er Azorerne lige noget for dig.

Den portugisiske øgruppe Azorerne ligger næsten midt i Atlanterhavet, ca. 1.500 km fra Lissabon og ca. 3.900 km fra Nordamerikas østkyst. Området er en autonom region under Portugal.

Her er flere køer end mennesker – øerne står for en stor del af Portugals mælkeproduktion.

Hvaler og tågeskov

De ni øer, som udgør Azorerne, er spredt ud over et område på mere end 600 km i diameter. Alle øerne er af vulkansk oprindelse og de fleste meget frodige på grund af den nogenlunde konstante havtemperatur midt i Golfstrømmen. De stejle vulkankratere får den fugtige luft fra havet til at fortætte, så der ofte er tåge eller småregn på toppen. Det giver mulighed for en helt særlig type skov – tågeskov. Vejret skifter dog forholdsvis hurtigt, og om sommeren er der behagelige 20-25 grader.

En del fugle-, blomster- og plantearter findes kun på Azorerne – det kaldes endemiske arter. I havet samles mange delfiner og hvaler på vandring. Det kan klart anbefales at kombinere en tur til Azorerne med en hvalsafari.

Ro, forfald og god mad

Øernes højeste punkt, vulkanen Montanha do Pico på 2.351 m. høj, er samtidig Portugals højeste bjerg.

Vi besøgte kun hovedøen São Miguel med den største by, Ponta Delgada med ca. 28.000 indbyggere. Rolig by med smukke bygninger, omend en del er huse er forladt og forfalder. Her er dog masser af hyggelige restauranter. De ni øer har i alt ca. 245.000 indbyggere.

De vigtigste erhverv er landbrug, kvæghold, fiskeri og turisme.

Læs mere

 

Tak, fordi du deler mit indlæg:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print