Blog fra Video2web.dk

Aalborg Zoo med 50 billeder i sekundet

Skønne billeder med nyt kamera

Jeg er imponeret over de billeder, jeg er kommet hjem med fra første fotosafari med mit nyindkøbte Sony FDR-AX1E. Aldrig har dyrene i Aalborg Zoo stået så skarpt eller været så tæt på – i alle fald ikke, når jeg har fotograferet:-)

Jeg vil ikke gå i detaljer med alle de mange betjeningsmuligheder, jeg har fået ved at opgradere fra mit gamle Sony NEX VG10E. Kameraets almindelige billeder indeholder dobbelt så mange informationer som mine tidligere (50mbps), men kameraet kan gå helt op til 150mbps!! Samtidig kan det filme i det nye super-HD-format, 4K. Ovenstående er dog optaget i almindeligt 1080, full hd.

Den voldsomme 20X optisk zoom kan I selv se resultatet af. Og så kan kameraet optage dobbelt så mange billeder i sekundet. Normalen i Europa er 25 frames/sec, men AX1 kan stilles til at optage i 50p som i det ovenstående. Det giver langt større skarphed og bedre mulighed for at lave slowmotion.

25p, 50p og lukketid
Men for en novice udi fototeknik, så rejser det også nogle spørgsmål. For hvor tit er man ude for, at man alligevel skal nedgradere til 25p? Og hvilken shutterspeed skal man bruge? 50p bør betyde, at man skal tage det på 1/100 sec. Men hvad så, hvis det skal nedskaleres til 25p – bør det så optages på 1/50 sec. alligevel?

Det meste af ovenstående er taget på 1/50, men der er enkelte billeder på 1/100. Jeg synes, det ser federe ud. Men igen – hvad nu, hvis det skal ned i 25p?

Hvad siger du?

videokamera

Tak for du deler mit indlæg
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *