Europas første tankstation med methanol

Europas første tankstation med methanol

Aalborg har fået ikke bare Danmarks, men Europas første tankstation, hvor man kan tanke methanol.

Det kan meget vel være begyndelsen på en revolution af elbilmarkedet.

For bygger man en brændselcelle fra aalborgensiske Serenergy ind i stedet for en del af batteriet i en elbil, så kan man oplade batteriet under kørslen, så bilen kan køre omkring 800 km på en tank.

Methanol er grøn energi

Serenergy satser på grøn methanol, der er produceret bæredygtigt af CO2, brint og strøm fra vedvarende energikilder, for eksempel vindmøller. Methanol – også kendt som træsprit – er en fremragende energibærer og derfor et unikt energilagringsmedie for vedvarende energi.

“Det er nemt, fordi vi kan bruge den eksisterende infrastruktur, det er billigt, fordi methanol er en billig råvare, der allerede findes på markedet, og det er grønt, fordi methanol kan produceres ud fra vedvarende energikilder,” siger CEO hos Serenergy, Anders Korsgaard.

Allerede i dag produceres der så meget methanol, at det udgør ti procent af verdens benzinforbrug.

Tankningen af methanol til brændselscellen foregår som med benzin og diesel. Og der er ikke brug for nye, store anlæg – de kan integreres på traditionelle tankstationer, som vi kender dem i dag.

Aalborg med i demoprojekt

Aalborg kommune er positiv over for den nye teknologi og vil selv integrere de methanoldrevne elbiler i den daglige drift. Dermed skaffes også de første kunder til den nye tankstation, der satser på at få 20-50 ombyggede biler med i et demonstrationsprojekt. Målet er at få bilproducenterne til at indbygge brændselsceller i deres elbiler.

De første methanoldrevne elbiler forventes introduceret på markedet inden for et år.

Tankstationen og hele projektet er et samarbejde mellem Serenergy, OK, Hamag og EUDP.

Læs mere om Serenergys brændselsceller

Testimonial:

Hurtig service og godt resultat

“I forbindelse med et vigtigt event kontaktede vi Carsten for at få lavet en video. Vi fik fremstillet videoen på både dansk og engelsk – og med et meget tilfredsstillende resultat. Carsten satte sig hurtigt ind i vores produkt med en meget kompetent tilgang. Vi havde en rigtig god kommunikation både før, under og efter. Servicen var rigtig god og vi vil klart gøre brug af Carsten og Video2Web igen hvis vi skal have lavet flere videoer samt anbefale andre at bruge Carsten. Alt i alt har vi været meget tilfredse med service og resultatet.”
– Anne Larsen, Serenergy A/S

 

Tak for du deler mit indlæg
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *