Blog fra Video2web.dk

Thorborg: Jeg har aldrig opfundet noget

Iværksætteren Martin Thorborg delte onsdag d. 19. november ud af sine erfaringer på et særdeles velbesøgt møde på Business Park Nord i Støvring.

“Det er slet ikke så svært at være iværksætter. For hvad skal der for eksempel til for at åbne et butik? Et lokale, nogle varer, et kasseapparat – og så skal man huske at åbne døren. Så er du faktisk i gang.”

Martin Thorborg gjorde sit yderste for at overbevise de over 200 fremmødt, hvoraf over halvdelen selv var iværksættere, om, at det ikke er raketvidenskab at starte en virksomhed. Man skal selvfølgelig have en idé og en plan, men man skal passe på med at gøre sig forestillinger om, hvor svært det egentlig er. For ideen behøver såmænd ikke at være helt unik – det meste afhænger alligevel af, om man er indstillet på at knokle for sin idé, også når man møder lidt modgang. På mødet jokede Thorborg med, at han såmænd ikke specielt intelligent eller nogen stor opfinder – han har bare knoklet og har det indre drive, der ikke tillader ham at give op. Tingene skal lykkes, og han knokler, til det så også sker.

Lettere at åbne firma i Danmark end i USA

Mange iværksættere har også travlt med at brokke sig over, hvor meget skat de skal betale. Men som Martin Thorborg påpegede, så skal man altså først til at betale skat, når man rent faktisk har et overskud. Samtidig er Danmark et af de mest sikre og lette lande i verden at åbne en virksomhed i. Ikke mindst i forhold til iværksætterlandet USA, hvor Thorborg har boet og arbejdet i flere år. Og det var bestemt ikke uden problemer – for eksempel blev han truet med store sagsanlæg, der potentielt kunne have lukket hans forretninger.

Gik du glip af foredraget, så kan du altid høre Martin Thorborgs ideer og meninger ved at følge ham på YouTube, hvor han nu har over 600 videoer liggende.

Her er lidt indtryk fra dagen:


MartinThorborgRebild10 MartinThorborgRebild1 MartinThorborgRebild7

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *