Blog fra Video2web.dk

Ti ting, der gør en video viral

Ti ting, du skal tænke på, hvis du vil lave en viral video
De fleste af os vil gerne have, at vores tekster, billeder og videoer bliver delt på nettet – vi vil gerne have viral succes. For tænk, hvis man kunne blive både kendt og rig med et trylleslag – ligesom Psy med Gangnam Style! Desværre kræver det for de fleste ikke bare hårdt arbejde, det kræver også dygtighed og en hel del held.Intet kan garantere, at din videoproduktion bliver den næste, der spredes på nettet som en løbeild. Men der er er en række ting, der kan hjælpe dig undervejs. Her er ti gode råd, du skal overveje, når du skal have lavet en online video. Ti ting, der måske kan hjælpe din succes lidt på vej:1. Vær oprigtig
Din video og din øvrige markedsføring skal ikke virke alt for tilrettelagt. På nettet er folk glade for ægthed og ærlighed. De sender hellere noget videre til venner og bekendt, hvis det virker oprigtigt.2. Umuligt at genskabe
Hvis du har noget unikt, noget hverken du selv eller andre umiddelbart kan gøre efter, så øger det chancen for, at det bliver delt.

3. Mærkeligt
Hvis du kan få dine seere til at tænke “Hvad pokker??”, så er du godt på vej. Man vil gerne dele noget mærkeligt med sine venner.

4. Brug humor
Et godt grin er altid fantastisk til at åbne døre. Også dørene til viralitet. Humor er nok den vigtigste brik for at lave en viral video.

5. Musikalitet
Musik er stort på YouTube og andre medier på nettet. Så har du en lille ørehænger, så smid den i din video. Musikalitet kan også handle om ord og rytme i sprog og klipning.

6. Overraskelse
Mange af de videoer, der spredes mest, har et overraskelsesmoment indbygget. Pludselig viser filmen sig fx at handle om noget helt andet – eller reklamere for et uventet produkt eller virksomhed.

Se nogle rigtigt gode virale videoer her

7. Imponer
Har du et talent eller et stunt, der kan få folk til at tabe underkæben, så få det på video. Det vil få folk til sige: Prøv lige at se her!

8. Parodier
Laven parodi på en kendt eller på et kendt brand, kendt sang eller kendt film. Nettet elsker det! Men pas på, at du ikke overtræder ophavsretten – parodi og citat er ok, tyveri af musik, billeder eller tekster er – ja netop tyveri.

9. Timing
Din timing kan være afgørende. Har du et relevant indspark til noget, der er oppe i tiden, så få det skudt afsted, mens interessen for emnet er på sit højeste. Det gælder ikke mindst for parodierne, men jo også for mere alvorlige kommentarer eller bud på løsninger af store problemer.

10. Opfindsomhed
Lav noget anderledes. Videoer, der ligner alle andre, har ikke en chance.

Og husk, at du måske skal prøve mange gange, før netop din video bliver et stort hit. Og du har også brug for en god portion held. Men første skridt er at forsøge. Held og lykke:-)

Skrevet med stærk inspiration fra MediaPost

Tak for du deler mit indlæg
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *