Blog fra Video2web.dk

Video på mobilen giver højere engagement

Fremtiden for videoreklame på mobile enheder tegner lys. For en ny undersøgelse viser, at brugerne oftere klikker videre til hjemmeside eller Facebook, når de har set en video på mobilen, end når de ser den på computeren.

Jun Group har undersøgt over 10 mio. videoseeninger på mobil og desktop i første halvår 2013. Konklusionen er, at over dobbelt så mange engagerer sig ved at klikke videre fra videoreklamen, når videoen er set på mobilen – 5% mod 2,4%, når brugeren ser reklamen på sin computer.

Årsagen er sandsynligvis, at man har flere faner og programmer åben på computeren, så man lettere bliver forstyrret eller går videre med andre opgaver. På mobilen er seeren mere optaget af at se videoen.

Undersøgelsen viser også, at Facebook tilsyneladende ikke er helt så hot længere. For antallet af henvisninger til Facebook er faldet med 14% i forhold til året før – og samtidig er henvisningerne til hjemmesider og apps steget med 13%. Der er altså en tendens til, at annoncørerne heller vil have brugerne over på egne platforme.

De mobile videoreklamer har i øvrigt nogenlunde samme længde som desktop-reklamerne: 54% er 30 sekunder, 10% er 60 sekunder, mens 32% er 90 sekunder.

Det er altså vigtigt at tænke på platformen, når man planlægger sin videoproduktion.

Tak for du deler mit indlæg
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *