Blog fra Video2web.dk

Video som markedsføring begejstrer

93% af marketingsfolk i USA bruger nu video som markedsføring og kommunikation. Det viser en ny undersøgelse fra nogle af de store spillere på markedet, Web Video Marketing Council, Reelseo og Flimp Media.

Video er nu en fast del af reklamebudgettet i langt de fleste virksomheder. Sølle én procent af de 600 marketingsfolk, der deltager i den årlige undersøgelse af tendenser inden for video som markedsføringsredskab, har ikke planer om at bruge video her i 2013. Og kun meget få procent er i tvivl om, at video er en god – ja nærmest nødvendig – del af enhver marketingsstrategi.

Hele 82% mener, at video har en positiv indflydelse på markedsføringen – kun 0,2% mener, at video virker negativt. Derfor er det da heller ikke overraskende, at flere end syv ud af ti øger budgettet i 2013. Igen er den andel, der vil gøre budgettet mindre, knap nok målbart – kun syv personer har krydset af i den kategori, altså 1,3%.
Så hvis du og din virksomhed vil følge med på reklamemarkedet, er der ingen vej uden om at bruge video. Stort set alle andre gør det – så din hjemmeside virker hurtigt gammeldags, hvis der ikke er video på.

Video er billigt

Det behøver ikke være dyrt – ofte er omkostningerne langt mindre end til traditionel annoncering og anden markedsføring. Tag endelig kontakt, så giver Video2web.dk gerne et uforpligtende bud på, hvad din videoproduktion skal koste. Undersøgelsen viser, at 37% af marketingsfolkene i undersøgelsen holder sig tilbage på grund af omkostningerne. Men forhåbentlig kan vi overbevise dig om, at det ikke behøver være prisen, der stopper jeres videoproduktion.

Andre 22% mener, at videoproduktion er besværlig. Og det er da helt sikkert nemmere at gøre, som man plejer – skrive en pjece og sende den til tryk. Ofte er det dog kun første gang, du vil opleve, at det er lidt tidskrævende. Når først vi har lært hinanden at kende og arbejdsgangene er på plads, så er Video2web.dk i stand til at arbejde meget selvstændigt med opgaverne og producere lige den stil og med de historier og argumenter, som I efterspørger – uden I behøver overvåge alle dele af produktionen.

Over 50 videoer ikke usædvanligt

Undersøgelsen viser, at 25% vil producere over 50 videoer bare i år. 40% vil lave 11-50 videoer, mens næsten hver tredje vil lave mellem en og ti videoer i 2013. Så rigtig mange har fundet ud af, at det ikke er meget besværligt at lave video.

Udviklingen skyldes selvfølgelig også, at omkostningerne falder på grund af billigere udstyr. Samtidig producerer en del firmaer deres egne videoer. En god løsning til mange ting, som om folkene bag undersøgelsen også advarer mod at lave video i for dårlig kvalitet – en professionel video vil ofte give bedre resultater end ti amatørvideoer.

Video lægges især på hjemmeside

Langt de fleste firmaer lægger videoerne på deres hjemmeside som markedsføring – 84%. YouTube og sociale medier er dog godt med, idet over 60% bruger disse kanaler til deres online video.
Endelig bruger 60% nu video i e-mail. Tidligere undersøgelser har vist, at bare det at skrive ”e-mail” i emnefeltet øger andelen af dem, der åbner mailen/nyhedsbrevet. De fleste laver et link i e-mailen til deres egen hjemmeside – og en tredjedel mener, at video-e-mail er meget effektivt, mens næsten halvdelen siger, at det er effektivt.

YouTube mest populær

Der er masser af andre tal i undersøgelsen, men lige de sidste herfra: Næsten alle (94%) bruger YouTube til at lægge video på, mens omkring halvdelen bruger Vimeo. Ser vi på sociale medier er Facebook langt det mest populære (87%), men Twitter (70%), LinkedIn (57%) og Google+ (47%) er også godt med.
Konklusionen er, at video er blevet et vigtigt og effektivt redskab for de fleste marketingsfolk. Så der er egentlig ingen undskyldning – kom i gang med dit videoprojekt, hellere i dag end i morgen.

Du kan downloade rapporten her: Web Video Marketing Council

Tak for du deler mit indlæg
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *