Video til unge om fagforeninger

Jonny Hefty fagforening

Video til unge om fagforeninger

Danske unge ved ikke ret meget om fagforeninger, arbejdsforhold og arbejdskamp. Mange tror fejlagtigt, at løn- og arbejdsforhold bliver vedtaget i Folketinget og ser derfor ingen grund til at melde sig i en fagforening.

Men gode løn- og arbejdsforhold kommer ikke af sig selv – der skal kæmpes for dem. Det har de danske fagforeninger gjort i langt over 100 år. For eksempel var der konflikt i over 100 dage i 1899. Det resulterede i Septemberforliget, der stadig er en slags grundlov for det danske arbejdsmarked og det, vi kalder Den Danske Model.

I to videoer fortæller rapperen Jonny Hefty om sine erfaringer med at kæmpe for højere løn, den gang han var avisbud – og professor Henning Jørgensen og postdoc Laust Høgedahl, begge fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, fortæller om fagforeningernes historie.

Videoen er oprindelig produceret af to medlemmer af kredsbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland som et oplæg til debat i FTFs bod på Ungdommens Folkemøde 2017. Men videoerne kan frit bruges af alle, der vil vide mere om og diskutere fagforeningernes rolle og muligheder.

 

Tak for du deler mit indlæg
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *