Video til unge om fagforeninger

Jonny Hefty fagforening

Video til unge om fagforeninger

Danske unge ved ikke ret meget om fagforeninger, arbejdsforhold og arbejdskamp. Mange tror fejlagtigt, at løn- og arbejdsforhold bliver vedtaget i Folketinget og ser derfor ingen grund til at melde sig i en fagforening.

Men gode løn- og arbejdsforhold kommer ikke af sig selv – der skal kæmpes for dem. Det har de danske fagforeninger gjort i langt over 100 år. For eksempel var der konflikt i over 100 dage i 1899. Det resulterede i Septemberforliget, der stadig er en slags grundlov for det danske arbejdsmarked og det, vi kalder Den Danske Model.

I to videoer fortæller rapperen Jonny Hefty om sine erfaringer med at kæmpe for højere løn, den gang han var avisbud – og professor Henning Jørgensen og postdoc Laust Høgedahl, begge fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, fortæller om fagforeningernes historie.

Videoen er oprindelig produceret af to medlemmer af kredsbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland som et oplæg til debat i FTFs bod på Ungdommens Folkemøde 2017. Men videoerne kan frit bruges af alle, der vil vide mere om og diskutere fagforeningernes rolle og muligheder.

 

Tak, fordi du deler mit indlæg:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *